film | audiovisuele communicatie | mediaproducties

Mediablik Producties maakt in samenwerking met de klant de film naar zijn of haar wens.

Maar hoe gaat het maken van zo'n film in zijn werk?

Contact en plan

Tijdens het eerste contact bespreken wij samen met u de nodige achtergrondinformatie en bekijken wij het beoogde communicatiedoel van de film. Uw ideeën en filmwensen zetten wij vervolgens om in een filmscript. Het filmscript is de basis van verder overleg. Tevens kan het script een goede gelegenheid bieden om de plannen binnen de organisatie te presenteren.

 

Als het filmscript naar volle tevredenheid is, gaan we over naar stap 2: de pre-productie. Bij korte producties is één overleg meestal voldoende om de vertaalslag naar het script te maken. Grotere en/of complexere producties vereisen vaak meerdere overlegrondes om de wensen en ideeën uit te kristalliseren en te beschrijven in het script. Wat in het maken van een plan onder andere wordt besproken is welke doelgroep u voor ogen heeft. Misschien is het zinvol om meerdere versies van uw film te laten maken als de doelgroep sterk heterogeen van samenstelling is. Maar ook hoe u de boodschap wilt vertellen? De filmstijl hangt samen met uw doelgroep en doel.

 

TIPS:

  • • Welke doelgroep heeft u voor ogen? Misschien is het zinvol om meerdere versies van uw film te laten maken.
  • • Welke boodschap wilt u vertellen? De filmstijl hangt samen met uw doelgroep en doel.

Pre-productie

Tijdens de pre-productie stemmen de betrokken partijen hun wederzijdse belangen op elkaar af en bekijken zij de filmlocaties. Indien er gebruik gemaakt wordt van acteurs, dan wordt in de pre-productie de eerste doorloop (het doornemen van het script met de verschillende acteurs op locatie) gedaan. Na aanleiding van het overleg en het filmscript plant mediablik de filmdagen met u in. Het aantal filmdagen hangt vanzelfsprekend af van de grootte van de productie en dit bepaalt tevens voor een deel de productieprijs van de film.

Filmen

Nu de productievoorbereiding duidelijk is, kunnen de filmdagen plaatsvinden. Leidraad hierbij is het script, met waar nodig een eventuele (creatieve) aanpassing ter plekke. Aanpassingen aan het script communiceert Mediablik zo snel mogelijk naar de opdrachtgever om te bepalen of deze dit eveneens ziet als een verbetering. Na de filmdagen start de post-productie. Dit is het moment in het productieproces waarbij de film zijn uiteindelijke vorm krijgt. De post-productie, ook wel montage genoemd, is een belangrijk onderdeel waar Mediablik het ruwe beeldmateriaal omzet naar een kwalitatief hoogwaardige productie. Halverwege dit proces toont Mediablik een eerste versie (de zogenaamde viewing). U kunt tijdens deze viewing een goed beeld krijgen van het uiteindelijke eindresultaat en uw feedback geven. Gebruik makend van uw feedback polijsten wij het product tot de definitieve versie.

Post-productie

Na de filmdagen start de post-productie. Dit is het moment in het productieproces waarbij de film zijn uiteindelijke vorm krijgt. De post-productie, ook wel montage genoemd, is een belangrijk onderdeel. Hier maken wij de film tot een kwalitatieve productie door titels en eventuele special effects toe te voegen. Halverwege dit proces maken wij met u een afspraak over het vertonen van een eerste ruwe versie (de zogenaamde viewing). U kunt tijdens deze viewing een goed beeld krijgen van het uiteindelijke eindresultaat. Tenslotte maken wij de definitieve versie.

 

Muziek en voice-over

Een belangrijk laatste aspect bij de productie van uw film is de muziek en voice-over. Voor het gebruik van muziek maakt Mediablik Producties meestal gebruik van zogenaamde opdrachtmuziek. Dit is muziek welke speciaal is ontworpen voor de filmproductie en is hierdoor uniek. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij opdrachtmuziek de muziek en afkoop van de rechten ervan direct met de componist afgehandeld en vastgelegd worden. Met Buma Stemra worden vervolgens de auteursrechten geregeld.

 

Muziek en de voice-over wordt in een muziekstudio opgenomen. Mediablik Producties heeft hierbij verschillende samenwerkingen met stemacteurs en een muziek- en geluidsstudio.

Productiemaster, duplicatie en oplevering

Nu de laatste hand is gelegd aan de film, is de productiemaster klaar. Er zullen met u afspraken worden gemaakt over de aanlevering van het eindproduct. U kunt hierbij denken aan productie (branden of persing) op dvd, aanlevering op USB of positionering online op YouTube. Wanneer u geen YouTube kanaal heeft kan Mediablik Producties dit voor u verzorgen. DVD- oplages kunnen variëren in aantal van een paar stuks tot duizenden stuks.